2013/10/16

Wolf's Rain összes része

wolfs_rain_japan_v.01_vol.01_dvd 
200 évvel korábban az egykori civilizáció ismeretlen okból összeomlott. Az emberiség ugyan fennmaradt, de létszámuk jelentősen lecsökkent. A túlélők a megmaradt néhány város fölé kupolát húztak, és ezek belsejében tengetik életüket. Az uralmat a régi kor vezetői ragadták magukhoz, akik Nemeseknek hívják magukat, és minden hatalom és tudás az ő kezükben összpontosul.

"Mikor a világ végéhez ér, a Paradicsom megjelenik majd valahol a földön. De csak a farkasok tudják majd, hogy merre keressék."

Mivel a prófécia, a Vörös Hold szavai úgy mondják, hogy a farkasok hozzák majd el a Paradicsomot, és ezzel együtt ezen világ végét, így a nemesek és tulajdonképpen minden ember rájuk vadászik. Mivel senki sem látott már élő farkast nemzedékek óta, így azt hiszik, hogy ki is haltak.

Ez persze nem igaz. "A farkasok köztünk élnek, csak megtévesztenek minket, megbűvöltek minket, embereket. Bárki lehet farkas. Valaki, aki mellett az utcán elsétál, valaki, aki mellé a bárban leül. Ne farkast keressen, hanem embert." Mondja igen bölcsen Quent Yaiden, a sorozat egyik szereplője.

A farkasok tehát élnek, csak rejtőzködnek. Főszereplőink is közülük kerülnek ki. Kiba, a fehér farkas távolról érkezik Freeze City-be, ahonnan a történet indul. Itt találkozik Higével, majd Toboéval és Tsuméval. A négy farkas kezdetben nem kedveli egymást igazán, de a sorozat végére jól összeszokott csapat lesz belőlük.

Céljuk természetesen a Paradicsom megtalálása. Ehhez szükségük van a Virágok Hajadonjának útmutatására, akit a Darcia ház első Nemes ura alkotott alkímia segítségével Holdvirágból. A lány, Cheza tehát nem ember, nem is virág, és persze nem is farkas. Egy kicsit talán mindegyik.
wolfs_rain_001wolfs_rain_004wolfs_rain_005

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése