2013/10/15

Samurai X (TELJES ÉVAD - Rurouni Kenshin)

http://users.atw.hu/animepalota/Letoltesek/files/rurouni_kenshin_angol_v1_vol09_dvd.jpg 

Rurouni Kenshin aka Samurai X

A Meiji korszak. Japán rövid békékkel megszakított háborús történelmének furcsa időszaka. A Tokugawa-sógunátus 1867-es összeomlása után a császár újra visszakapta a hadurak által megnyírbált hatalmát, melyet arra kívánt felhasználni, hogy a feudális viszonyokat megszűntetve csatlakoztassa a szigetországot a "fejlett" világhoz.

Ebben az időszakban érkezik egy magányos férfi Tokióba. Egy férfi, aki a tilalom ellenére kardot visel, de a pusztítás eme eszközével a békét kívánja szolgálni. Ez a múltjával szembefordult szamuráj nem más, mint a híres Hitokiri Battousai. Emberek gyilkosa. Egy félelmet nem ismerő "szörnyeteg". Vagy mégsem? De ki is ez a bérgyilkos?

A Meji restauráció hatására a rangjukat vesztett szamurájok egy csoportja fellázadt az új rendszer ellen, de a császári erők elsöpörték őket. Az összecsapásokban részt vett hősünk is, aki azonban a konfliktus végkifejlete előtt ráeszmélt az emberi élet értékére. Kardját és addigi életét hátrahagyva rurouninak (vándornak) állt, és fordított élű kardjával, derűs modorával, valamint mérhetetlen harci tapasztalatával a meggyőződése szerinti jó ügy védelmét tette meg élete céljául. Régi nevét is visszavette, így a világ úgy ismeri meg, mint: Himura Kenshin.

E kellemes modorú, bár kissé szétszórtnak tűnő hős kalandjait követhetjük végig a sorozat folyamán. Hősünk kiállása és igazi szamurájhoz méltó kötelességtudata, elhivatottsága számos társat vonz köré és mellesleg rengeteg komikus helyzetet teremt.
Bár az anime egy könnyed és szórakoztató darabnak indul, ez senkit ne tévesszen meg. Kenshin jelleme nagyon jó példája annak, hogy vannak olyan értékek, amik időtállóak és csak szilárd jellem kérdése, hogy egy ember ember tud-e maradni egy embertelen korban.


22.rész
23.rész
24.rész
25.rész
rurouni_kenshin_tv_022rurouni_kenshin_tv_026

rurouni_kenshin_tv_048rurouni_kenshin_tv_041rurouni_kenshin_tv_043

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése