2013/10/15

Serial Experiments Lain teljes évad

serial_experiments_lain_angol_v1_vol1_dvd  

A nem túl távoli jövőben járunk, amikor az internet, vagy ahogy a sorozatban nevezik, a "Wired" olyan szintre fejlődött, hogy egy különálló világot alkot, melyre nagy teljesítményű számítógépekkel, a "Navi"-kkal akárki, legyen akár üzletember, vagy gyerek, könnyedén csatlakozhat, hogy játsszon, beszélgessen másokkal. A rendszer egyre fejlődik, újabb és újabb számítógépek jelennek meg mind magasabb áron, de az egyre jobb gépekkel egyre mélyebbre lehet hatolni a Wired világába.
Iwakura Lain 13 éves, csendes lány. Lain az iskolában mindig a háttérben marad, otthon is általában szótlan. Barátai sincsenek, egyedül Arisu, egy osztálytársa próbálkozik, hogy kimozdítsa Laint otthonról, és szórakozni vigye. Apjával, anyjával, és nővérével él egy házban, de családtagjaival sem igazán jó a kapcsolata, szinte nem is beszél velük, mindig furcsa, idegen légkör érezhető az otthonukban.
Lainnek furcsa látomásai vannak. Mintha a világ, amelyben él, nem is valóságos lenne. Árnyakat, színeket, alakokat lát. Ellentétben a legtöbb fiatallal, Lain nem rajong sem a társaságért, sem a számítógépekért. Miután az egyik iskolatársa, Chisa Yomoda öngyilkosságot követ el, furcsa dolgok történnek: A lány halála után az iskolában többen is E-mailt kapnak Chisától. Lain osztálytársai csak buta tréfának tartják a dolgot. Lain is kap egy ilyen üzenetet. Chisa azt írja, hogy csak a testét hagyta el, és hogy most szabad, és a Wired világában él. Lain nem tartja viccnek a dolgot, sőt! Megkéri az apját, hogy az egyszerű házi számítógépe helyett vegye meg neki a legmodernebb Navi-t, mert "találkozni szeretne egy baráttal".
Lain megkapja a Navi-t, és egyre inkább a Wired rabja lesz. Közben egyre több gyilkosság és öngyilkosság történik, és Lainnek mintha köze lenne az esetekhez. Lassan rájön, hogy Wired és a valóság közti határ nem is olyan éles, és felfedezi, hogy a Wired-en létezik egy másik Lain is, aki mintha fel-felbukkanna a valódi világban is. De ez a Lain az ő szöges ellentéte. Kicsoda Lain? Vagy inkább micsoda Lain? Melyik a valódi Lain? Lain ezekre a kérdésekre szeretne választ kapni. És mi köze van Lain-hez a híres (vagy hírhedt?) hackergárdának, a "Knights"-nak? És ki a két fekete ruhás férfi, aki egyre gyakrabban tűnik fel Lain körül?

serial_experiments_lain_003serial_experiments_lain_001

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése