2013/09/05

Fafner: Dead Agressor

http://users.atw.hu/animepalota/Letoltesek/files/fafner_of_the_blue_sky_francia_v2_dvd.jpg 
A Földön háború van, de nem akárki ellen harcolnak... olyan lények ellen, akik kiírtották az emberiség nagy részét. Az egyetlen kérdés, amit feltesznek: "Anata wa, soko ni imasu ka?"- "Are you there?". A kérdés lényege "Ott vagy?" (Létezel?), vajon tényleg egyértelmű lenne rá az igen válasz?

A történet egy gyönyörű és békésnek látszó szigeten játszódik, ami akár maga a Paradicsom is lehetne. A szereplők élték mindennapjaikat addig a napig, amíg az ellenség meg nem találta a szigetet. Az egyetlen, amivel meg tudják magukat védeni, olyan robotok, amiket csak a gyerekek tudnak vezetni. Az egyetlen felkészített pilóta meghal, mielőtt még harcolhatott volna az ellenséggel. Nincs más lehetőségük, a gyerekek közül azt ültetik be a Fafnerba, aki a legharcképesebb.

Kazuki, a pilóta még azt sem tudja, mi történik, de harcolnia kell, és szépen lassan rádöbben, hogy amiben eddig hitt, az már nagyon régóta nem létezik. Ráadásul a sziget, amin élnek, nem is igazi sziget... Alvis egy titkos katonai létesítmény, ahol a gyerekek szülei a dolgozók, akik üzemeltetik a rendszert. Ezek után a szülő-gyerek kapcsolatok is meglepő fordulatokat vesznek, és a gyerekek is kezdik másként szemlélni az életüket. Mindenkit más fog motiválni a harcban, van akit a bosszú vagy félelem, vagy az, hogy megvédje a többieket. De mint kiderül, nem csak a harcban vannak veszélyek, a Fafnerek vezetésének is meg van az "ára". Az idegeneket Festumoknak hívják, céljuk "asszimilálni", vagyis beolvasztani az emberi fajt a sajátjukba. Ha ez nem működik, akkor elpusztítanak mindent és mindenkit, anélkül, hogy a két faj megpróbálná megérteni egymást.
 Részek megtekintése(katt ide)
fafner_of_the_blue_sky_001fafner_of_the_blue_sky_003fafner_of_the_blue_sky_005

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése