2013/09/05

Ergo Proxy

http://users.atw.hu/animepalota/Letoltesek/files/ergo_proxy_angol_v1_dvd.jpg 
Az anime egyik főszereplője Real Mayar, a fiatal nyomozólány, aki egyébként a város urának unokája is egyben. Real egyik ügye egy Cogito vírussal (a robotokat öntudatra ébresztő vírus) fertőzött Autorave (emberszabású robot, elsősorban titkári és testőri funkciót lát el az emberek mellett) esete, ráadásul számos haláleset is történik.
Ahogy Real mélyebbre ás, úgy sűrűsödnek felette a fellegek. A nyomozás során szembetalálja magát egy lénnyel, aki nem ember, és nem is Autorave. De akkor micsoda? Hatalmas ereje van és a maga útját járja, úgy tűnik, keres valakit. Hogy kit keres? A sorozat másik főszereplőjét, Vincent Law-t, aki bevándorló és azért gürcöl naphosszat, hogy állampolgárságot kapjon Romdeau-ban. A nyomozás során Real és Vincent útjai keresztezik egymást, és a fiú azonnal beleesik Real-be.
A sztori előrehaladtával különös és elgondolkodtató események történnek a fiatalokkal, akikhoz később egy kis robotlány, Pino is csatlakozik. A sztori kibontakozásával különös igazságok látnak napvilágot Romdeau alapításáról és Vince kilétéről. Megtudhatjuk mi is az az "Ébredés", kik vagy mik azok a "Proxy"-k, és mit tettek a világért vagy épp az ellen.
A sorozat zenéje nagyon jól sikerült, főleg az opening nagyon jó. A szereplők jelleme fejlődik a történet során, az egyes karakterek különböző életfelfogásokat, irányzatokat testesítenek meg, sokuknak beszélő neve van.
ergo_proxy_002ergo_proxy_034ergo_proxy_078
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése